City Break Sângeorz-Băi. Miercurea Fără Cuvinte Ep - 83

Orașul Sângeorz-Băi este situat administrativ pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud alcătuit din reședința Sângeorz-Băi și localitățile componente: Cormaia și Valea Borcuțului. 
Cadrul natural surprinde un ecart altitudinal semnificativ care coboară dinspre partea nordică, superioară a arealului spre sud fapt susținut de situarea acestuia la poalele Munților Rodnei- cel mai masivi din cadrul Carpaților Orientali. În cadrul teritoriului vegetația este alcătuită predominant din păduri de conifere cu specii precum: bradul, molidul și pinul.
Specificul localității i-a oferit acesteia o recunoaștere deosebită în cadrul teritoriului național, recunoaștere care a culminat în secolele XVIII-XIX pierzând apoi tot mai mult din amploare. Aceasta este reprezentată de prezența în teritoriu a izvoarelor de ape minerale utilizate în scopuri terapeutice dar și pentru consum.
În prezent există în plină desfășurare inițiative ce își doresc amenajarea turistică a zonei și revalorificarea resurselor pe care aceasta le deține. (sursa: Estera Hada căreia îi mulțumesc!) 

Imaginile îmi aparțin, cu excepția celor menționate. 
 

sursa foto: Vasile Belteag


sursa foto: Vasile Belteag
Sursa hărții: Estera Hada


Miercurea Fără Cuvinte - este o rubrică fotografică fără text, fondată de   Carmen , iar acum este găzduită de către Suzana. Înscrieți-vă și voi, este gratis ! Dacă furați spuneți un mulțumesc ! 😇


Comentarii

 1. Am şi învăţat, am şi admirat. Mulţumesc, Ştef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să știi că mai nimic n-am știut nici eu din stațiunea asta. Tot învățăm câte ceva.
   Cu mult drag, Po!

   Ștergere
 2. Îmi plac și peisajul și arhitectura.
  Happy joi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur mult că ți-au plăcut, acum e o stațiune în plină expansiune.
   Multe Salutari!

   Ștergere
 3. Ooo! La buna reauzire Stef. Din pacate nu am ajuns pe acolo. Stii ce ciudat mi se pare cuvantul 'revalorificare'... Daca toate statiunile balneo ar fi ramas active, am fi avut doua PIB-uri. In fine, asta e la noi.
  Explica-mi si mie ce inseamna geometriile alea? Sunt doar decor sau au si o alta functie? Ma refer la cele cu intrarea octogonala.
  Multumesc mult pentru noutate. Sper ca ai avut un concediu placut.
  Un final de saptamana deosebit. Happy Joi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine te-am găsit și eu, Suzana, așa după o pauză mai lungă!
   Nu știu ce s-a întâmplat, dar eu ți-am trimis aseară mesajul iar când m-am uitat în acestă dimineață, la tine a dispărut. Culmea e că aici dacă din anumite motive de ei înțelese, nici nu rămâne mesajul, ci dispare cu totul. În fine, asta e..
   Din păcate da, multe stațiuni de acest gen zac în paragină și nu mai sunt puse în valoare pentru a aduce venit, ci mai degrabă îți produce silă când te afli în trecere și vezi niște ruine.
   Sincer, am tot vrut să aflu și eu ce însemnătate au buturugile acelea conice puse din loc in loc, dar n-am găsit scris nicăieri nimic. Cu siguranță ele reprezintă ceva pentru zona aceea. Din câte am văzut, se poate trece prin ele, te poți adăposti, dar sunt și decorative.
   Cu mult drag, și mie mi-a plăcut ce am putut vedea!
   De fapt, concediul a fost acum o lună și jumătate, doar că nu am apucat să măi public. A fost foarte frumos.
   Weekend superb îți doresc de pe acum, Suzana! 😇

   Ștergere
 4. Inteleg ca este un loc frumos, o oaza de liniste si "rezervor" de aer curat, nu doar izvor de apa minerala.
  Multumesc pentru informatii si fotografii!
  Toate cele bune, Stef! 😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, bună observația ta, Diana! E o zonă superbă, înverzit, curată și cu aer superb, numai bine de petrecut măcar un weekend în locurile ace acelea. Cu mult drag, informațiile aparțin în mare parte autoarei, Estera Hada (nepoata mea) care m-a ajutat la acest articol.
   Numai bine și ție, Diana! 😇

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare