Cascade și verde din Bistrița. Miercurea Fără Cuvinte Ep. 82


 Cascada Cheilor, parte a Parcului Național Munții Rodnei, se află la 5 kilometri de orașul Sângeorz-Băi, pe Valea Cormaia, BN. Se poate ajunge până la cascadă chiar și cu o mașina cu garda joasă. Eu am fost mai aventurier și am continuat traseul mult mai sus, pe același drum, (tot cu mașina) până la Cascada Cucului, care m-a impresionat căderea apei și vuietul acesteia. 

De reținut: pentru cei care nu doriți să vă aventurați ca mine până sus pe versant, jos la poalele cascadei, există o copertină cu băncuțe, unde vă puteți trage sufletul și să admirați ultimele două, sau chiar trei salbe ale impresionantei cascade. Totuși, eu vă sfătuiesc mai ales pe cei tineri, faceți un efort și urcați până sus și bucurați-vă de complexitatea acestei cascade. Scările sunt bine fixate în pereții versantului, iar traseul este unul marcat; pe alocuri sunt balustrade și lanțuri pentru sprijin. Undeva în partea stângă, jos, există Poarta Sărutului: este o punte din lemn, iar îndrăgostiților le-ar putea veni idei, și apoi să treacă la selfie. 😁

Imaginile îmi aparțin în totalitate.

Cascada Cucului Cascada Cheilor Valea Rebra 
Imagini din arhivă proprie; Miercurea Fără Cuvinte - este o rubrică fotografică fără text, fondată de   Carmen , iar acum este găzduită de către Suzana. Înscrieți-vă și voi, este gratis ! Dacă furați, spuneți un mulțumesc ! 😇


Comentarii

 1. Foarte frumoase locuri! Mi-e dor de plimbări în aer "tare" și curat.
  Zi bună, Ștef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un colț de rai. Mi-a plăcut mult și mai. La mine a fost prima ieșire mai consistentă din acest an. O să-ți găsești tu măcar un weekend să poți ieși undeva în natură.
   O după-amiază plăcută îți doresc și eu, Po !

   Ștergere
 2. Superba zona! Daca e drum forestier, presupun ca se poate totusi merge pana sus.
  Ce scara! Pare un pic simbolica, sau cel putin asa pare! 😊
  Multumesc pentru destinatia asta minunata, Stef!
  Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, așa este, avem locuri minunate în țara noastră.
   Până la cascada cheilor, drumul e destul de bun chiar dacă e cu pietriș. De acolo în sus, se mai îngustează și e destul de rău, dar cu treapta întâi se poate urca bine. La cascada cucului, e o porțiune mai largă unde se poate întoarce mașina din 3 mișcări, însă se poate lăsa mașina în siguranță jos la cascada cheilor, și apoi încet, încet se poate merge la pas, savurând peisajul.

   Ah, de scară era să uit: nu, nu e simbolică. Scara, de fapt scările sunt foarte rezistente. Sunt din oțel inoxidabil, bine făcute și se poate urca pe ele destul de ușor, mai ales că au și balustrade. Practic, la fiecare succesiune, există o cascadă care diferă una de alta. Să nu exagerez, cred că am numărat vreo 15 scări, adică tot atâtea cascade până sus pe versant. Eu personal o clasez ca fiind cea mai frumoasă și spectaculoasă cascadă de la noi din țară.

   Cu mult drag, chiar merită o vizită.
   Seară frumoasă îți doresc, Suzana !

   Ștergere
 3. Arata impresionant!
  Da' stiu ca ai vazut locuri faine! Multumesc pentru ca ai postat aici imagini, sa vad si eu, care n-am ajuns pana acolo. De-ar fi sa ajung as raspunde provocarii scarilor! 😊
  Zile senine iti doresc, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și mie mi-a plăcut foarte mult, iar în 3 zile am reușit să văd multe obiective frumoase din Bistrița și împrejurimi.
   Cu mult drag, mai am și alte surprize.
   Să știi că doar urcând scările te poți bucura de frumusețea acelei cascade. Scările sunt foarte bine fixate în pereții versantului, plus că spițele lor sunt dublate, astfel încât să ai o aderență foarte bună când pășești pe ele. Chiar și niște copii se pot urca fără probleme.
   O după-amiază plăcută îți, Diana ! 😇

   Ștergere
 4. Spectaculos!
  Mulțumesc pentru imagini si sugestii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, așa este !
   Cu mult drag ! Poate reușești să faci un tur nordic și să te bucur pe viu de astfel de peisaje. 😇

   Ștergere
 5. Frumoase locuri. La cat mai multe drumetii in locuri asa minunate!
  O vara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că ți-au plăcut aceste locuri vizitate de mine, dar pe care ți le recomand și ție.
   Și ție o vară răcoritoare și cu o vacanță de vis îți doresc.
   Weekend plăcut îți doresc !

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare