S-au făcut ciupercile 😀 - Miercurea Fără Cuvinte Ep 33

Aceste mânătărci (hribi) nu sunt culese de mine, dar vă pot da asigurări că s-au făcut, așa că puteți da buzna prin pădure și să le culegeți - binențeles doar dacă le cunoașteți, altfel nu merită efortul..

                 Imagini arhivă personală.!





Miercurea fără cuvinte - este o rubrică fotografică fără text, fondată de Carmen, dar preluată din Aprilie 2020 de Zina. Vă puteți înscrie și voi.! 








Comentarii

  1. Bine de știut, vorba ta: pentru cunoscători. �� Seara buna, Stef!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, doar pentru cunoscători.
      Mulțumesc, o zi de joi superbă, Ina !

      Ștergere
  2. Nu as avea curaj sa culeg ciuperci, dar imi plac mult de tot.
    Cel putin ghebele, cred ca sunt de departe cele mai gustoase.
    Arata fain!
    Happy WW, Stef!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeei, Suzana, nu este o complicăciune..
      Nu trebuie să fi micolog, doar câteva soiuri bune trebuie învățate și cunoscute în teren și este de ajuns..
      Eu cunosc vreo 7/8 soiuri și pe alea nu am cum să le încurc.. Exact, ghebele sunt deosebite și se pot pune și la murat. Ciorbe salate, tocăniță. Doar prăjite, pane nu merg..
      Merci, Suzana, Hapyy TS.!

      Ștergere
  3. Îmi place să mănânc ciuperci în orice fel ar fi gătite, dar mai ales tocăniță, ciulama și umplute, la tigaie. Nu mănânc însă decât numai și numai șampinioane cumpărate de la supermarket, mi-e frică de cele culese din pădure, chiar de către cei care se pricep.

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista nici o certitudine că poți mânca o pizza cu ciuperci și să fi atât de sigur că ciupercile alea nu sunt otrăvitoare.. La fel ca și cu cele de câmp din supermarket. Nu o zic de la mine, mi-a spus-o un micolog că nu poți fi % la % atât de sigur..
      Și nu toți oamenii care mănâncă ciuperci otrăvitoare, mor.. Așa că doar câteva tipuri de ciuperci din pădure, ar fi chiar bine să cunoască oricine.. Nu se compară cu cele găsite în alimentări.
      Happy TTS. :)

      Ștergere
  4. Acum chiar ar trebui sa merg pana la Hăpria...
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. No vez' Daurel, dacă nu ți-am dat atâtea motive că tre' să ajungi prin Ardeal ?
      Happy Day :).!!!

      Ștergere
  5. Nu le cunosc deloc, nici nu cumpăr de obicei din piaţă. Dar îmi plac oricum, mai ales cele pane. Şi ciuciuleţii făcuţi ca pe ciulama. Vaaai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum să nu-ți placă ciupercile, mai ales când "îmbraci" un macrou într-o pătură cu ciuperci de câmp apoi îl vâri în cuptor 😋
      Aaaah, ciulamaua de ciuciuleți mă omoară.. 😀
      Zi superbă, Potecuțo !!!

      Ștergere
  6. I am a big fan of mushrooms especially eryngii. I've never picked mushrooms in the wild though!

    Happy Thursday, Stef Rof!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exactly, the mushrooms are very tasty, but the ones from the wild are clearly superior to the ones from the market, so it wouldn't be bad to try to see the difference ... Thank you very much Veronica!

      Ștergere
  7. Mie imi par manatarci.Ghebele stiu ca toamna se fac...Poate gresesc.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa este Floricică dragă..🙏
      Îți mulțumesc frumos pentru observația ta.!!!
      Sunt Mânătărci sau hribi, ghebele sunt toamna, ai perfectă dreptate și trebuie să fac corectarea..
      Mereu le încurc ca denumire pe astea două, dar de cunoscut le cunosc..
      Încă odată, merci mult și seară plăcută îți doresc !!!

      Ștergere
  8. Am not a mushroom person but these look nice and plump :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I know cases where not everyone tolerates mushrooms. Thank you very much for your appreciation!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare