Un citat drăguț pe un semn de carte :) Citate Favorite Ep. 1

De mult am vrut să mă alătur iubitorilor de citate, întrucât și eu iubesc citatele și maximele celebre ale celor mai înțelepți oamneni decât mine  :)
Tot am amânat datorită timpului destul de limitat, dar astăzi am hotărât să vin cu primul meu citat de debut 😋 așa că o să vă spun câteva cuvinte despre cum am găsit acest citat..

De menționat este faptul că eu voi veni cu câte un citat și povestea din spatele lui, dar pot fi și mai multe dacă au legătură intre ele sau sunt "desprinse" din același context sau rubrică etc.. Dar în principiu îmi doresc să fie cât mai puține, simple și binențeles, motivaționale.!

Eu la servici am o agendă în care îmi notez anumite "coordonate" la chestiile legate  de mașina pe care lucrez, deșii cam știu despre ce este vorba, însă sunt anumite lucrări care nu vin decât de câteva ori pe an și îmi este imposibil să mai țin minte anumite date și setări, așa că acolo se află multe chesti importante care îmi usureaza munca.. Așa se face că acolo în agenda respectivă am pus un semn de carte care avea scris pe el un citat foarte frumos care mi-a atras atenția și m-am gândit că n-ar fi rău să încep acest prim episod cu acest citat..

Așadar Goethe  ne îndeamnă:


"Să nu lași să treacă o zi fără să vezi, să auzi sau fără să citești ceva frumos"


Chiar dacă anumite citate nu sunt cu autorul menționat, eu mă voi străduii să aflu cine se ascunde in spatele acestor cuvinte bogate și pline de înțelepciune.. Dacă ești un culegător și pasionat de maxime și citate înțelepte,  atunci trebuie să ști că există o "bibliotecă" virtuală găzduită la doamna Zina pe blog, numită Citate Favorite la care vă puteți înscrie și voi, pentru a savura și alte citate încărcate de alți bloggeri. :) Comentarii

 1. Excelent indemn! :)
  Ma bucur sa te vad intre "colectionarii de citate"! :)
  Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur mult că ți-a plăcut îndemnul. :)
   Da, până la urmă am hotărât să pășesc în "galaxia" iubitorilor de citate, întrucât îmi plac de când mă știu, pildele..
   Și ție Diana o săptămână bună îți doresc.!!!

   Ștergere
 2. E o tema ...frumoasa!
  Numai cine nu vrea, nu gaseste frumuseti; exista in natura, in atitudinea si expresiile oamenilor, in muzica, in carti...
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa este, Daurel, ai dreptate că numai dacă nu îți plac nu le găsești..!
   Ele fiind printre noi și aproape zilnic te întâlnești cu ele, chiar și în reclame și publicități se folosesc.
   Îți mulțumesc mult, numai bine !!!

   Ștergere
 3. Bine te-am regasit in jocul citatelor!
  Iar citatul este perfect pe un semn de carte, dar nu numai. Si poate ca o completare personala,
  imi permit sa adaug ca fiecare zi merita traita si gandind ceva frumos, dupa ce am vazut minuni
  si am citit lecturi placute...
  Toate cele bune, Stef! Iti doresc alte descoperiri deosebite pentru acest joc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu mă bucur că am fost primit cu entuziasm de către voi care deja aveți ani cu multe episoade frumoase la acest interesant serial, plin de povețe și gânduri adânci aflate printre scrierile celebrilor înțelepți..
   Exact, trebuie să îndrăznim să ne bucurăm zi de zi și să gândim la lucruri frumoase și să plecăm urechea la tot ce este plăcut, motivațional și încurajator pentru noi, așa ca să nu ne pierdem speranța și increderea în noi..
   Numai bine și ție, Suzana și mulțumesc de gânduri !

   Ștergere
 4. Fii binevenit printre cei care rețin și prețuiesc spusele înțelepte!
  Citatul ales de tine pentru debut este minunat. Se potrivește cu aceste zile în care mai toți suntem stresați de constrângerile stării de necesitate și e bine să vedem și să ne bucurăm de tot ce este frumos în preajma noastră. Și dacă nu e chiar nimic frumos în preajmă, găsim sigur în cărți!

  Săptămână excelentă!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deșii am mai tras eu cu ochiul, ici colea, la câte un citat drăguț pus de voi aici în tabel, dar încă nu eram hotărât să particip, și chiar îmi pare rău că am amânat destul de mult acest joc al citatelor favorite..
   Mă bucur că încă merge, și sper să mai fie mult timp de acum înainte acest frumos joc din care toți avem de învățat lucruri minunate, care, așa cum ați spus, le putem găsi la tot pasul, inclusiv prin cărți și manuale școlare, doar să vrem să fim mai înțelepți..

   O Săptămână Reușită!!!

   Ștergere
 5. Frumos tare citatul, ai început cu dreptul acest capitol al blogului! ;)
  Să ai o zi frumoasă, Ştef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 😀 Îți mulțumesc frumos pentru okay-ul tău generos, Potecuțo, care îmi oferă credit pentru a continua și cu alte capitole la acest frumos serial.. :)
   O zi superbă îți doresc
   și eu !

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare