Scrumiera portabilă.


Dragi fumători, voi ce credeți, ce parere
aveți ? Credeți că pe lângă pachetul cu țigări și brichetă, ar fi nevoie de  al treilea accesoriu destul de important,
scrumiera portabilă.? 
Am întrebat, n-am dat cu paru !


                  Sursa: google foto

Deși există lege că n-aveți voie să aruncați chiștoacele pe jos sau din mașină direct pe ori unde, dar cine ascultă și respectă legile?
Eu personal nici nu am văzut, nici nu am auzit ca cineva să fie sancționat pentru aruncarea la întâmplare, oricum și oriunde, a chiștoacelor aprinse sau chiar stinse..


Haideți să vedem totuși de ce ar fi nevoie să vă confecționați o scrumieră de buzunar, sau chiar să vă cumpărați una că nu sunt așa scumpe.
Prețul unei scrumiere de buzunar pleacă de la circa 15 lei..

După cum spuneam, n-aveți voie să aruncați chiștoacele, cojile de semințe, și alte mizerii, pentru că amenzile nu sunt tocmai mici..
În cel mai fericit caz, scapi doar cu un avertisment, asta dacă ești băiat cuminte, ești la prima abatere și spui și tu un (îmi cer scuze) sau ( îmi pare rău, nu se va mai repeta) și binențeles, îți vei aduna mizeriile.
Dacă devi recalcitrant și te iei la ceartă cu organul de poliție, atunci, pe lângă că te face să îți aduni mizeria, dar te vei duce acasă și cu o amendă grasă.                          Sursa: google foto


Acum binențeles că polițaiul nu stă să-ți facă morală, să-ți spună de ce nu este voie să arunci mucurile pe jos, că poate nici el nu știe, în afară că strică imaginea.
Apropo dragi fumători, și serios acum, vă place imaginea pe care o vedeți cu mucurile aruncate pretutindeni..?
În special atunci când te afli prin preajma stațiilor de autobuze, în gară, metrou și ori unde este o adunătură de oameni, veți întâlni o pătură imensă de chiștoace aruncate. Nu zicem de o țară ca a noastră unde legile sunt doar pe hartie, nu ?
Dacă de frica legilor și al amenzilor nu vă temeți , măcar pentru imaginea dezolantă pe care acestea o lasă pretutindeni, ar trebui să vă gândiți la a avea la voi această scrumieră în miniatură care ne-ar scăpa de aceste mizerii și am avea o lume mai curată.


Un alt motiv foarte important pentru care ar trebui să aveți la voi această scrumieră de buzunar, ar fi riscul de a da foc la ceva.
Eu unu aș alege să port la mine astfel de scrumieră și aș scăpa de acest mare risc, sau cel puțin să nu mai tot trebuiască să-mi ard tălpile păpucilor strivind chistocul sau să tot murdărești obiecte atunci când îl stingi.

Mergem mai departe cu un alt motiv important pentru care trebuie să aveți scrumiera portabilă la voi.. Ca ori care ambalaj/deşeu/mizerie, chiștoacele sunt  deșeuri NE-prietenoase cu mediul, ba chiar mai periculoase decât vă puteți imagina.! Chistocul nu este chiar așa de biodegradabil cum v-ați închipuit.
Știți că este nevoie de aproximativ 12 ani ca un chiștoc să fie transformat în fertilizator?
Știți că un copil dacă ingerează un muc de țigară, poate murii, la fel și cățeii. Pisicile nu, doar dacă mănâncă șoareci fumători 😋
Știați că, un chiștoc poluează 1000 de litri de apă, sau că pot murii animalele și peștii care beau apa care este contaminată cu mucuri, probabil ca na-ți știut..

Dacă până acum nu v-am lămurit cum că NU este de joacă cu aruncatul aiurea a chiștoacelor, măcar acest ultim motiv ar trebui să vă de-a de gândit.
Pentru asta îi mulțumesc din suflet muzei mele dragi care ma inspirat, sincer nu mi-a trecut prin minte așa ceva.
Risc major de îmbolnăvire/contaminare, cum, foarte simplu.!
Dacă tu ești bolnav: răcit, gripat, TBC-ist, hepatita, sau ori care altă boală contagioasă, apoi tu ești în contact cu țigara după care arunci mucul, tu nu faci altceva decât să transformi mucul/deșeu, într-o "bombă" biologică. Practic odată aruncat chiștocul, de acolo se ocupă vântul care spulberă pretutindeni toți sporii cu microbi spre ceilalți oameni.. Ți se pare absurd, zici, eu nu prea cred..? !
Având în vedere acest episod sumbru prin care trece omenire cu acest virus (covid 19) ar trebui să vă gândiți de multe ori înainte de a vă debarasa de chiștocul vostru care este el însuș, un "microb"
Sper să dați dovadă de discernământ și să vă disciplinați și în această direcție..
Pentru mine ar fi cool să folosesc o astfel de scrumieră la purtător, și obrăznicie să arunc de fiecare dată fitilul ăla fumigen, pe jos..

                 Sursa: pinterest. com

                   Sursa: google foto

În concluzie: consider că dacă toți fumătorii ar fi responsabili și ar folosi o astfel de "cutiuță" și nu ar mai arunca chiștoacele..,
Am avea incendii mai puține.
Am avea o lume mai curată.
Am avea mai puține ape poluate.
Am avea mai puține animale intoxicate sau chiar moarte.
Am avea mai puține sau deloc îmbolnăviri cu transmitere de la mucurile infestate.                        Sursa foto: google


Aici mai jos vă las idei și ponturi cum a-ți putea să vă faceți rost de o scrumieră de buzunar, sau chiar să vă confecționați voi una, destul de simplu, sau să refolosiți anumite recipiente de mici dimensiuni din sticlă sau metal de la diferite produse, în special de la cosmetice.


Important este să  VREȚI ca împreună să facem o lume mai bună și mai curată, 

Vă Mulțumesc !!! 
Aici puteți vedea o cutiuță de cremă de mâini de la nivea și doar asta este singura pe care am găsit-o la o așa dimensiune de redusă.. 
Anume le-am ținut în mână ca sa vă puteți da seama de dimensiunile ambalajelor.. 

Aici este un borcănel de sticlă foarte frumos, mic și ușor, cu capac original care se inchide ermetic prin presare. 

Următorul este un borcan de mici dimensiuni de la dulceață și care mie îmi place foarte mult. Este cu capac original cu filet. 
Aici am transformat un patron din aluminiu de la dispozitivul de parfum din baie. 
L-am taiat sub gatul de pulverizare, cu bomfaierul. Am finisat cu șmirghel fin tăietura. Capul cu mecanismul de pulverizare nu-l aruncați. Tăiați doar pipeta din plastic și dacă întoarceți veți vedea că se potrivește bine ca dop, trebuie doar să mai polizați până va intra în "țeavă" și gata o scrumieră ergonomică și care o aveți, pe viață 😊


Din nou aici după cum puteți observa, este un patron/rezervă pentru astmatici, cred. 
Este aproape identică dimensiunea ca și patronul de la dispozitivul cu "puf" pentru baie. doar că este cu câțiva milimetri mai redus ca mărime și conține eticheta cu proprietățile conținutul, și este un aluminiu de calitate foarte bună, merită! 
Procedeul de transformare este același. 

MARE ATENȚIE CÂND PERFORAȚI PATRONII, PENTRU CĂ MAI ESTE CONȚINUT SUB PRESIUNE ÎNĂUNTRU ! 
SĂ FOLOSIȚI MĂNUȘI, OCHELARI DE PROTECȚIE ȘI FĂRĂ FOC DESCHIS PRIN ZONĂ !!! 
Aici mai jos se află un condensator. L-am găsit la un modul electronic defect. Un condensator de dimensiuni mici, cam de trei ori mai mic decat unul de la motor electric. 
L-am tăiat de la capătul unde avea sârmele de legătură, am scos și îndepărtat bobina, apoi l-am finisat și am găsit un dop de la o cutie de medicamente care se potrivește de minune și se capsează ermetic. Foarte ușor de folosit, din aluminiu.. 

Respectați Oamenii, animalele și mediul înconjurător.! 
Strada NU este scrumieră !!! 


Comentarii

 1. Ingenioase scrumierele mesterite de tine. Doar o observatie: fara sticla - nu stii ce se poate intampla, se sparge si se mai intampla si altele. In plus, borcanelul (dar si celalalt recipient din sticla) e cam mare pentru a fi tinut chiar si intr-o poseta de dama (in buzunarele barbatilor nu mai zic - mai ales vara, la blugi sau nadragi de vara).

  Toata stima pentru articol!
  :( Multi fumeaza in timp ce merg... Sunt fumatoare, dar tare ma enerveaza sa-mi intre-n nas fumul "filtrat" prin plamanii altora. Cand se aduna in grupulete, la o vorba pe la colt de bloc, fumatorii sunt prea ocupati sa dea din maini in timp ce vorbesc pentru a-si ocupa o mana cu o scrumiera portabila. In plus, tigara o poti stinge pe margine de bordura (spala ploaia, scrumul il imprastie vantul - poluarea e ca si inexistenta) si chistocul "rece" poate fi pus si intr-o punga - ca rahatul de caine :)) - si aruncat in primul cos de gunoi.

  Nu sunt scrumiere langa magazinele unde sunt lucratori fumatori... Asta ar trebui sa fie impus prin lege - parerea mea.

  Seara frumoasa iti doresc, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc de apreciere, Diana !
   Da, poate că recipiectul ăla din sticlă să fie mai sensibil, dar cel cu filet este foarte zdravăn cu sticlă groasă și nu este mare deloc. Doar dacă este scăpat jos se poate sparge :) da, în buzunar este mai incomod, dar în poșetă sau rucsac merge și nu este mai mare decât o bricheta..
   Se pot face din multe chesti și sunt chiar foarte ieftine și pot să își cumpere fiecare și le ai pe viață..

   Fumatul din mers, din punctul meu de vedere este o mare lipsă de respect și multă nesimțire.. Adică, dacă tu ca fumător, simți nevoia să te afumi, trebe neapărat să afumi pe toată lumea cu care te intersectezi, sau numa un pic să sufle vântul că împrăștie fumu și la 30/40 de metri din locul unde se fumează 🙈
   Ori cum ar fi, o scrumieră portabilă ar rezolva multe chesti, nu și fumatul în public..
   Și eu te stimez că ești o fumătoare responsabilă, ceea ce sincer să fiu, n-am prea auzit și nici văzut ca un fumător să aibă respect față de ceilalți oameni..

   Ai dreptate cu privire la scrumierele de pe lângă magazine că doar în foarte puține locuri sm văzut..
   De exemplu, la noi la firmă unde este spațiul destinat fumatului, o perioadă destul de lungă nu era recipient/scrumieră însă ici colea mai era care improviza o conservă, borcan ceva și arunca acolo, dar cei mai mulți comozi aruncau pe jos, iar cand șefu a văzut că se face pătură (plapumă) de chiștoace, a cumpărat două recipiente mari, deșii el nu fumează. :)
   Consider că cine vrea să fie curat și în această direcție, o poate face, mijloace se găsesc în ziua de azi, doar să fi CURAT..

   Mulțumesc mult Diana, o zi superbă să ai !!!

   Ștergere
 2. Buna seara, nu cred ca romanii au ajuns asa departe incat sa le pese ca arunca chistioacele pe jos, nici nu cred ca vom atinge acest nivel in urmatorii cativa zeci de ani. Din pacate suntem foarte foarte departe. Momentan nu suntem nici macar la nivelul sa strangem dupa cainii nostri apoi sa nu aruncam tigarile pe jos. Romanii inca sunt prost educati, betivi ( suntem pe locul 5 la bautura in lume), ignoranti, egoisti, increzuti. Am o parere proasta despre conationali :))
  PS. Frumoase ideile cu recipientele dar cred ca cineva care ar avea asa ceva la el, i-ar pasa de sanatatea lui atat de mult incat nu ar fruma deloc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună, Adriana.!
   Pe de-o parte așa este, aici se vede nivelul scăzut de educație, cultură și spiritualitate pe care îl avem noi ca nație. Pe de altă parte ar trebui să ne fie rușine că de atâtea generații la rând nu am putut depăși primul level, nivelul de mai sus despre care spuneam și care practic de aici începe totul..
   Cum naiba să fi atât de înapoiat și nesimțit încât să nu-ți dai seama că mucul ăla pe care l-ai aruncat ieri în rondoul ăla frumos cu flori nu a dispărut de acolo și că tot aruncând devine oribil la privit, dar și toxic pentru flori și iarbă..
   Da, ai atins niște chesti sensibile și aproape au devenit tabu, dar le avem, sunt aici, și din păcate ne deconspiră lipsa celor trei mari instituții pe care le avem dar nu se dovedesc. Familia, Biserica și Școala.
   Măcar una dintre astea dacă le-am avea aplicabile la adevărata lor valoare, atunci nu am mai avea monștri obraznici pe stradă..
   Îți mulțumesc mult pentru vizită și mesaj..
   O zi bună îți doresc !!!

   Ștergere
 3. Cred ca nu se vor mai arunca chistoace pe jos, cand fumatorii vor fi amendati pentru asta!!!
  Daca vor incepe sa se gandeasca la spatiul inconjurator, poate vor incepe sa se gandeasca la ei si trupul lor si vor inceta acest obicei nociv. Pana la urma este vorba de un drog in corp si dependentele de tigari, medicamente, etc. se rezolva foarte greu, in primul rand cu vointa. Dar nu se mediatiaza corect aceste subiecte, asa ca fiecare face ce-l duce mintea! :)
  O zi frumoasa, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. No, serios.???
   Crezi că ar sta polițaiul cu pușca la fundul lor (iartă-mă expresia) săi urmărească când aruncă chiștoacul?
   Dacă vor proceda ca în Japonia, da, să-i urmărească cu camera, le face poză și apoi le trimite amenda, aproape jumătate de salar la stat, așa te cred..
   Să se gândească la mediul înconjurător, cât de mult îmi doresc eu treaba asta.?!
   Cât de retard să fi să arunci chiștoac după chiștoac în același loc și să nu iei nici o măsură. O cutie, un borcan, o conservă și să lași curat în jurul tău.. Oare au măturat sau greblat iarba sau dalele să vadă ce greu se matură mucurile ?
   O fi vinovat fumatul și de distrugere a funcțiilor mintale, că nu-mi dau seama, dar după cum se vede, pare posibil, că altfel nu-mi pot explica chestia asta, să nu vezi ce lași în jurul tău, să nu te ducă capul mai mult.. 🥺
   Nu, nu, nu se mediatizează deloc așa ceva, ba mai mult, dacă se trezește câte unu mai prost ca mine și face lucruri "ieșite din comun", îți aruncă câte o privire deaia de parcă ești extraterestru pentru ei., de parcă ei au dreptate și tu ești luat de prost.. Dacă s-ar mediatiza adevăratele valori
   și ceea ce este util și frumos, am fi avut și noi o țară mai curată..
   Îți mulțumesc mult Suzana de vizită și mesaj, o zi frumoasă și din partea mea.!

   Ștergere
 4. Foarte faine sunt toate, ingenioase cele de care ai spus tu. eu aş ţine una în geantă de decor, că-s faine. Dar eu niciodată nu fumez pe stradă şi da, şi pe mine mă enervează când văd cu câtă nepăsare se aruncă pe jos. Cred că suntem departe de civilizaţie...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 🤗Mă bucur că îți plac.. Da, alea care sunt din, comerț ca niște cutiuțe, sunt pentru damă de pus în poșetă.. Am văzut și pentru bărbați dar majoritatea sunt cam hidoase să zic așa..
   Am văzut o cutiuță în formă de cap de mort, scrumieră în formă de sicriu, eeeh, chesti din astea "bărbătești"😁
   Mă bucur că ești responsabilă și curată din punctul ăsta de vedere și asta zice multe despre o persoană, nu contează că esti fată sau băiat.. Eu nu trebe să mănânc un sac de sare pentru a cunoaște o persoană. Este de-ajuns să văd că aruncă "fitilu" ăla fumigen și atunci am citit-o, atunci i-am făcut pe loc toată caracterizarea, doar pentru mucul ăla stupid..
   Da, se aruncă cu obraznicie, cu tupeu, pentru că n-au părinți, n-au spiritualitate și nici educație măcar din școală..
   Dacă aș fi preot, aș spune lucrurile astea. Le-aș zice, sau părinte, să nu mai zic de dascăl..
   Poate și tu Potecuțo, ești o fosilă valoroasă născută prin 70/80 sau chiar 90, și ști cum era școala, biserica și familia, deci.?
   Totuși o fată faină și bună, ar trebui să nu vă stricați frumusețea cu mizeria asta de țigări, îi sună și la Diana, și să le lăsați, să le lăsați așa cum le-am lăsat și eu într-o zi, și alții..
   Fumatul este un lanț greu fără lacăt, așa că voi hotărâti dacă să vă debarasați de lanțul ăla nenorocit, sau să umblați cu el..
   Aștept o veste bună de la voi 🤗, serios acum..
   Aveți o singură viață,
   NU O FUMAȚI !

   Mulțumesc mult Potecuțu, Seară Frumoasă îți Doresc!!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare