Mă protejez, de viruși 😋 - Miercurea Fără Cuvinte Ep. 24

Igienico-sanitare pentru protecție impotriva virușilor - 
Imagini, arhivă personală.


Miercurea fără cuvinte - este o rubrică fotografică fără text, fondată și găzduită de Carmen pe blogul ei, la care vă puteți înscrie și voi !

Comentarii

 1. Oare ce or gandi extraterestrii despre noi, cand ne vad asa?
  ... Sincer, am renuntat acum cativa ani la acele geluri, gandindu-ma ce se intampla cu murdaria de pe mana dizolvata. Nu mi-am urmarit ideea! Cred ca trebuie sa o reiau! :) Neimplinitele ne ajung din urma! :D
  Happy WW, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ... In fine, se citeste ciudat 'mana dizolvata'! Sigur ai inteles ideea, dar recitind, am ras singura! :D

   Ștergere
  2. Mă tem să nu se sperie de noi și să creadă că vrem să pregătim o surpriză 😂
   Cine s-ar fi gândit acum câteva luni la așa ceva, deșii eu folosesc un fel de gel tip spray pentru atunci când merg cu bicicleta și n-am apă să mă spăl pe mâini înainte să mănânc ceva..
   Dar să te gândești că nu mai găsești spirt și alte componente sanitare nu credeam nici dacă mă platea cineva, mai ales la noi civilizații de din RO, însă sau făcut și multe măgării de dragul comerțului..

   Mâna dizolvată de mizerie. Eu mlte titluri, reclame și lozinci nu le cunosc rostul, în fine, dacă își fac treaba, să scrie ce vor ei pe ele..
   Mulțumesc mult Suzana, Happy WW. !!!!

   Ștergere
 2. Noi suntem advizati sa nu folosim prea multi dezinfectanti (geluri etc) pentru ca duc la imunitate. Antibioticele nu vor mai ajuta deloc! Spalatul cu sapun foarte riguros, uscatul mainilor perfect si evitarea de a da mana cu cineva si a pastra distanta de 1,5 m zicese ca sunt de ajuns! Nici mastile nu sunt indicate, doar personalul medical sau cei care intra in contact "fizic" cu personele infectate sunt sfatuiti sa le poarte!
  O zi placuta îti doresc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur că nu este bine să exagerăm cu nimic și că le folosim doar când este nevoie.. Eu mă dau doar de două ori pe zi cu gel, iar dacă folosesc cumva obiecte pe care le folosesc mai multe persoane, atunci pun mănuși. De spălat mă spălam de 5/6 ori pe zi, acum depășesc de mai bine de 10 ori pentru că așa îmi este lucrul pe care îl fac + că și contactul cu lucruri și oameni..Nu mă pot murdări cu ceva pe mâini apoi să pun mâna pe colile albe. Deșii trebuie să mă dau măcar o dată pe zi cu ceva cremă că mi se usucă pielea..
   Cred că păstrarea "limitei de discreție" este cea mai bună metodă de a ne putea proteja, și atingerile, atât unul cu altul, cât și cu obiectele posibil contaminate..
   Măști nici măcar nu am găsit de cumpărat așa din curiozitate să văd cum mi-ar sta.. Aia este o mască făcută de mine așa ca idee să văd și eu cum îmi stă cu una :)))
   Mulțumesc mult, Ella, zile pline de bucurii și ție îți doresc.!

   Ștergere
 3. Mi se pare normal... Toate cele bune, Stef! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar fi frumos ca fiecare persoană să spună în dreptul lui, "mi se pare normal să mă protejez și să te protejez", din păcate nu se prea întâmplă..
   Numai bine și ție, Cristi !

   Ștergere
 4. Paza buna trece primejdia rea.
  Sper sa nu ajungem in situatia de a fi obligati la masca! :)) Imi inhalez tot ce expir purtand masca!
  Nici gelurile nu le folosesc pentru ca, oricum, nu imi simt mainile curate (am incercat candva). Sunt "genul" care vrea anticorpi pentru orice! :))
  Happy WW, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să ști că masca am făcut-o eu la servici în circa 3 min.
   așa de curios să văd ce este așa de complicat să faci o mască.. Sunt de aceeași părere cu tine. Nu-mi place deloc să respir într-o pungă de material, apoi acolo se formează un aer cald și umed care poate înmulți alți viruși sau să dezvolți alte probleme ale căilor aeriene..Sigur nu este prea bine să o ți prea mult pe față.. Oricum este criză de ele acum, măcar una deaia făcută de mine cred că este mai bună decât un fake/mask..
   Nu știu ce să zic, este posibil ca dacă virușii sunt de laborator, nici măcar anticorpii noștri să nu-i recunoască, zic și eu.. Nu mai ști ce este rău și ce este bine, și că ceea ce știm noi că este bine, poate n-are nici un rost..
   Totuși ne protejăm , este mai importamt..
   Mulțumesc Diana, atunci să iasă anticorpii de la conservare, că acum au treabă multă 😋
   Happy WW și ție.!!!

   Ștergere
  2. Organismul incepe sa produca anticorpi "specializati" pentru fiecare "intrus"; din studiul - sa zic asa - anticorpilor se poate sti care sunt unele boli de care a suferit cineva candva. Cat timp "intrusul" nu e in organism nu sunt produsi anticorpi. E fascinanta lumea asta a... anticorpilor! :) Pentru producerea de anticorpi, insa, sistemul imunitar trebuie sa fie puternic.

   Masca ti-a reusit foarte bine! Nu mi-am dat seama ca e handmade. :)
   Seara faina sa ai! Sanatate!

   Ștergere
  3. Sunt de acord cu ce zici, dar totuși, o fi bine să ne contaminăm cu totii, suntem toți pregătiți să facem față acestui microb, este atât de violent pe cât se vorbește, adtea sunt dilemele mele, necunoscutele mele..
   După mintea mea eu cred că dacă oamenii în general ar fi responsabili fiecare, atunci s-ar fi putut contracara mult mai eficient acest flagel,
   covid-19..
   Eu din scenariile văzute cu imbecilii care nu stau în carantină care au venit din țări străine, pentru mine a sunat ca un război care l-am dat noi împotriva noastră.. Ce nasol, ce stupid să scoți "arma" împotriva propriului tău popor, dezamăgitor 😞

   Masca sa născut din dorința, nervii, faptului că ROa rămas în pană de măști și am vrut să văd cum se poate, și cat de greu, se poate face o mască..
   Materialul este un tip de prosop de bucătărie, special dintr-un material care conține, atâta celuloză, cât și bumbac, foarte absorbant și mătăsos :)
   Îți spuneam și dimensiunile, dar n-am măsurat, pur și simpmu am rupt o bucata din sul, am pliat-o ca pe fustă, apoi la capete am îndoit și prins elastice (de bani) și capsate cu capsator normal, și gata masca..
   O Seară și Noapte Bună, Diana !!!

   Ștergere
 5. Bravo, Ştef! Foarte bine faci! ;)
  Îţi doresc numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc Potecuțu !
   Încerc cât ține de mine să mă apăr de viruși cu coroane, numai că vezi tu că suntem înconjurați de un "nor" mare de inconștienți care oricând îți pot "împrumuta" ceva datorită prostiei și al încălcării regulamentelor..
   Numai bine îți doresc și din partea mea.!!!

   Ștergere
 6. Nu se mai gasesc nici geluri, nici sapun, nici gel de dus. A dat romanul iama in produse de curatenie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Măcar de iar ține curățenia și de acum înainte..😊
   Hartie igienică și săpun lichid mai avem, însă spirt, măști și geluri sanitare nu mai avem de alaltăieri, așa că datorită unora care au făcut trafic și business cu astfel de produse, uite că au fost mulți oameni care n-au mai putut beneficia de ele..
   Mulțumesc Adraiana, numai bine îți doresc.!

   Ștergere
 7. Felicitări, dacă faci tot ce ai arătat în aceste fotografii. Aș obiecta doar la săpunul lichid, care este unul obișnuit. Noi folosim Protex, care este dezinfectant, dar se spune că este suficient săpunul obișnuit, cel solid. Și aici aș opta pentru bătrânul dar sănătosul săpun de casă, cine are.

  Sănătate și numai bine! Happy WW!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De făcut nu am făcut decât masca de față așa din joacă, mai mult să văd ce ar fi atât de greu să faci o mască. Am impresia că pe noi prea ne i-au toate prin surprindere. Iarna ne prinde totdeauna ne pregătiți, căldura la fel și toate crizele.
   Deșii eu auzisem că doar cu săpun nu prea trece și că nici chiar spirtul nu ar ajuta prea mult, că trebuie soluții pe bază de clor, însă soluțiile pe bază de clor ne taie pielea și ne face rău datorită toxicității..
   Să știți că la săpunul de casă acela clasic pe bază de sodă caustică nu m-am gândit..
   Trebuie s-o intreb pe mama că am văzut ceba la ea prin pod 😉
   Sănătate să fie că este cea mai importantă ori când..
   Happy WW, Zina.!!!

   Ștergere
 8. sa trecem toti cu bine peste aceasta criza. Situatia trebuie luata in serios, pentru ca este deosebit de grava!
  Ganduri bune Stef! Sanatate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu îmi doresc la fel, cine n-ar dorii să revenim pe cât mai curând la normalitate..
   Sincer, eu chiar am simțit o îmbunătățire economică la noi în țară, chiar simtită și la buzunar.. Nu știu, parcă suntem bătuți de soartă și nu cumva să ne ridicăm prea mult că din nou și din nou ceva, cumva, tre" să se întâmple să ajungem iarăși în criză. Cred că avem ceva comun cu criza asta 🥺
   Chiar dacă uneori dau impresia că glumesc, s-au mai bine zis, fac haz de necaz, totuși eu chiar am făcut și încerc să fac tot ce-mi stă în putință, să mă protejez atât pe mine, cât și pe restul lumii.. Adtazi îi ziceam unui coleg care ne duce după terminarea servicuului circa 2 km cu mașina lui până în centrul orașului și i-am zis că, n-ar fi bine fiecare să meargă individual pe jos ca să nu ne punem în situația să ne cotaminăm? El a dat un zâmbet scurt și a zis că dacă e de contaminat, atunci ne cotaminăm în timpul serviciului, inevitabil..
   Îmi doresc din TOT sufletul, biruința asupra acestui stupid "microb" care ne termină din toate punctele de vedere, și psihic..
   Gânduri bune să ne fie tuturor, Doamne Ajută !!!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare