Cap 6. Fumatul Accelerează Îmbătrînirea !

Fumatul favorizează ridarea pielii !

Este cineva care să spună că vrea să îmbătrânească prematur sau să arate jalnic la 40/60 de ani ???
Nu cred, cel puțin eu nu-mi doresc asta nici mie și nici vouă !


Sursa foto:google


Un alt motiv pentru care vreau să vorbesc și să atrag atenția celor care fumează este că:
Fumatul își bate joc de esteticul vostru !!!

Aproape îmi dau lacrimile când văd fete și băieți extrem de frumoși, deștepți și talentați că au ales acest drum mizerabil încă de la o așa vârstă fragedă, când corpul are nevoie să se dezvolte armonios voi îl nenorociți cu aceste stupizenii de țigări, iar alții și cu droguri și energizante de tot felul..
Chiar azi treceam pe lângă HCC (colegiul Horea Cloșca și Crișan) de la noi din oraș iar afară era un grup mare de băieți și fete, să nu exagerez dar aproape toți erau cu țigările la vedere, halucinant cât de mult se fumează, și încă de la 15/18 ani, poate chiar și mai devreme..
Sursa:google

Pur și simplu straniu, să vezi tineri așa de frumoși cum trag fumuri la greu, și să știți că scriu cu lacrimi în ochi aceste rânduri pentru că chiar îmi pasă !

[Nu am făcut această serie pentru că nu aveam alceva mai bun de scris sau de făcut, o fac pentru că îmi pasă de voi, de sănătatea voastră și in definitiv și de mine pentru că veți vedea că si noi nefumatorii suntem victime colaterale ale acestui scump și stupid viciu :((
Nu o fac împins de cineva, nu o fac pentru bani, nu că așa mi so năzărit mie, sau poate că mi so năzărit, dar nu a fost ceva spontan treaba asta, mai degraba un impuls intern de care nu pot scăpa, este ca o povară pe care o porți și nu poți scăpa de ea până nu o lași jos..
De aceea scriu cu multe emoții, uneori am lacrimi în ochi, poate zici că aici ai băgat un spoiler din burtă, dar nu este așa,  chiar pun mult suflet la această serie și la fiecare gând pe care-l scriu aici!
Trebe să mă credeți pe cuvânt pentru că nu am de ce și de cine să mă ascund..
Aș fi vrut să nu-mi pese, dar NU pot, și sunt oameni pe lângă mine care îmi spun că mă complic degeaba, dar NU pot, simt că trebuie să fac seria asta, iar dacă pe un singur suflet reușim să-l smulgem afară din ghearele acestei maladii, sa meritat totul..]

Este femeie care nu vrea să arate estetic frumos, nu cred ?
Am văzut doamne în vârstă care stau la fel de mult în fața oglinzii ca cele tinere..

Fetelor tinere, stați departe de fumuri, este valabil și pentru băieți..!!!


Google-foto


Vă pasă de sănătatea și aspectul vostru, atunci nu vă apucați de fumat ca mai apoi să regretati așa cum regretă cei care au mulți ani de fumat la activ !

Așa cum spunea cineva că "nu sunteți autentici când fumati", pă' nici n-are cum să fi autentic pentru că fumatul este de domeniul trecutului, este o preocupare demodată, la fel ca multe alte lucruri pe care înaintașii noștri le făceau iar acum nu se mai practică, măcar că multe practici și tradiții erau bune și naturale si sau stins, iar unele lucruri rele cum este fumatul care ar fi trebuit să nu mai fi existat, uite că se perpetuează de la o generație la alta și astfel strică sănătatea, frumusețea și economia atâtor miii și miii de oameni..:((

Deschid o paranteză (nu vreau să par dur, să mă exprim răutăcios, chiar NU este intenția mea asta !
Dar nici nu vreau să vă periez, să vă mângâi și să vă laud că sunteţi simpatici când scoateţi fumuri pe nas şi faceti cerculeţe !
 Știți că dacă un medic nu este sever cu pacientul lui, atunci îl pierde, iar dacă doctorul îsi periază pacientul si îl lasă de capul  lui și nu-i spune foarte ferm ce are de făcut, îl pierde !
Dacă nu îi va spune OPRESTE-TE de la aia, aia, aia că nu este bine ceea ce faci, atunci îl va pierde, la fel și eu și noi care știm anumite lucruri, noi vrem să vi le spunem și o spunem ca si cum tu te duci cu o mască pe figură și nu vezi din cauza măștii că în fața ta este o prăpastie mare iar tu urmează să cazi în ea dacă mai faci pași înainte)

Chiar dacă știți și voi anumite lucruri legate de fumat, și nu doar că le știți, dar le și experimentați pe propria voastră piele, la fel și noi vă vorbim și vă aducem la cunoștință din nou și din nou, pentru că așa vă intră în subconștient și vă poate da impulsuri de a vă ajuta să vă lăsaţi de fumat..

Să ştiţi că nu vă stă bine cu ţigara în gură, chiar nu vă stă bine, in special vouă femeilor, nu sunteţi voi atunci când ţineţi ţigareta în gură  !!!
Uitaţi-vă în oglindă când NU fumaţi, apoi uitaţi-vă CÂND  tregeţi un fum şi risipiţi fumuri în aer şi fiţi sincere, vă stă bine ??
Întrebaţi-vă un prieten de suflet, o prietenă, dar care nu fumează şi veţi vedea că vă vor zice că nu vă stă bine când fumaţi..
Uitati-vă la imaginea de jos, aşa-i că este artistică tipa cum scoate fum pe gură și pe nas !?

Fiți sincere, nu sunteți mai frumoase fără smogul ăla stupid pe față !?


Google:foto


Eu personal am văzut la bărbații de aceeași vârsta, să zicem 40 de ani, care jucau fotbal, fumători și nefumători, halucinant câtă diferență la alergare..
Nu vorbesc despre cei de 100 și ceva se kg., vorbesc despre cei apropiați ca greutate..
Nu vă vine să credeți câtă diferență ..!
Fumatorii ziceai că sunt niște zombii împiedicați, aveau o alergare greoaie și sacadată iar pe deasupra se oboseau incredibil de repede + că erau fleașcă de transpiraţi..
De cealaltă parte, nefumatorii alergau de parcă erau la 20 de ani, si aveau o rezistență surprinzător de mare pentru varsta lor..


Citeam într-un articol că:  
                                             *Fumatul nu doar vă ucide, vă şi urâţeşte*Sursa:foto google


Comentarii

 1. Fumatul nu mai este de loc "în moda" … cu atat mai putin ridurile! 😅
  Zi placuta, Stef!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa ar trebui să spună și fumătorii că epoca fumatului a apus de mult timp și că ar fi cazul să fie certitudine pentru toți, dar din păcate încă se mai perpetuează acest obicei și încă a pus stăpânire pe foarte mulți "pasionați", iar despre riduri, or fi E-urile de vină sau paleta diversă din cosmetice, ori operatiile estetice.. :))
   Mulțumesc Ella, zi plăcută și ție !!!

   Ștergere
 2. Lasa ca se poarta tencuiala ....
  Glumesc.Desi poate nu ar trebui dar nah... uneori mai fac si haz de necaz.
  Asa as vrea sa dispara! Nicio zi fara sa pot sa respir si eu linistita.... abia astept Craciunul si anul Nou. Cu putin noroc... cu putin noroc pleaca care pe unde si cand ies afara e liber orasul si aerisit. Si niciun ratacit cu pipa'n gura.
  Ce vis excentric am si eu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)))
   Am pe cineva în familie care fumează foarte mult, deșii este tânără, dar parcă să nu greșesc dar i sa albastrit fața și i se văd venele foarte accentuat pe tâmple și gât, pe lângă că a slăbit foarte mult, iar eu iam zis să se oprească de la fumat sau sa facă pauză că nu e de glumit, dar ea zice că nu e de la fumat, dar eu tot no cred..
   Și nu le poți zice prea multe că imediat fac spume și tot timpul spun că ai ceva cu ei..
   Treaba cu fumatul între oameni mă termină și pe mine și parcă uni intenționat fac treaba asta..
   Binenteles că nu-i aruncăm pe toți în aceeași oală, dar sunt foarte rari cei care fumează doar acasă și foarte departe de prezența semenilor, spre aproape deloc, iar tinerii din ziua de azi sunt total iresponsabili și nepăsători când vine vorba de a fuma în public, dar vorbim pe larg în cap 8.

   Și nu, nu, nu, NU ai un vis excentric, dimpotrivă, asta ni se cuvine nouă să avem libertatea de a respira aer curat, libertatea de a sta pe o bancă, sau să te plimbi liniștit fără a fi nevoit să-ți schimbi ruta, banca, aleea, strada din cauza fumurilor lor, iar deplasat, ridicol, exagerat, depășit sunt cei care "împărtășesc" necontrolat smogul "pasiunii" lor, nouă celor care nu suntem fani gudroanelor..

   Mulțumesc de gând !

   Ștergere
 3. Eu am rămas şocată în vara asta în țară! Aproape toată lumea era cu pipa-n gură! A fost destul de ciudat! M-am dezobişnuit să văd atât de mulți fumători pe metrul pătrat! A, şi eu am fumat cândva, dar am renunțat de vreo zece ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În primul rând mă bucur mult că ai biruit acest viciu!
   Te,ai gândi că într-o țară săraca cum să mai poată fuma cand țigările sunt atât de scumpe, dar paradoxal se fumează extrem de mult cu tot cu sărăcia de rigoare..
   Peate 5 milioane de Români cu pipele la purtător :(
   Îți înțeleg surprinderea, pentru că în unele țări oamenii au rate grele și legile nu te iartă, motivpentru care ești nevoit să tai risipele, inclusiv fumatul..
   Îți Mulțumesc Aura !!!

   Ștergere
 4. Fumatul urateste, da! Nu imediat, dar o face. Haha! Da, sunt fumatoare, si constienta de asta. Pe cei care fumeaza - si in contact cu care intru in diferite contexte - am reusit sa ii recunosc si fara sa ii fi vazut vreodata inainte. Recunosc "semnele": "albul ochilor" nu mai e foarte alb - faptul se vede si mai clar cand fumatorul misca in vreo directie globul ocular (picaturile de ochi mai diminueaza "galbejeala" si face bine si ochilor - fumul de tigara ii cam usuca); tenul isi pierde stralucirea (de la o anumita varsta oricum se pierde aceasta stralucire, dar e diferenta intre "ternul" fumatorului varstnic si a celui nefumator); mana dreapta, de regula, miroase a tutun - vag, dar miroase (de-aia fumez cu stanga!) :))
  Argumentul cu "fetelor, nu va sta bine cu tigara" nu prinde la public. Si apoi, ce ai numai cu fetele?! Fumatul o fi fost o moda, dar a depasit acest "stadiu". Sunt convinsa ca stii care e motivul pentru care nu e interzisa industria tutunului: in economia mondiala sunt enorm de multi bani proveniti din aceasta industrie si ar fi grav afectata piata financiara mondiala daca, brusc, ar fi interzisa productia la nivel industrial (la fel si cu industria de armament, dar si traficul de droguri si nu numai).
  Hei! Femeile nu-si pun strat gros de fard doar pentru "a acoperi" efectele fumatului! Fumatoarele nici nu prea fac asa ceva zilnic, pentru ca se spala pe fatza mai des decat nefumatoarele; apoi, e nasol sa-ti intre fum in ochi si lacrimile inerente sa lase dare pe obraz, tusul sa se intinda etc.. Lasa femeile sa se machieze cum vor! :)

  Zile senine iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îi bine că ști că fumatul face rău, și chiar am observat că ai cunoștințe despre multe lucruri în acest sens.
   Mulți fumatori daca ar conștientiza cât de rău fac țigările, poate nu ar mai fuma sau poate le,ar diminua drastic, însă mulți nu-si dau seama, sau când realizează este prea târziu..

   Înainte până să se generalizeze filtrul la țigări vedeam pe mulți bărbați fumatori cu degetele îngălbenite rău de tot, iar care avea mustață și ea era afumată tare acolo unde ținea omu țigara..
   Cred că am spus ce am cu fetele, dar nu numai cu ele, și când văd băieți tineri sau chiar băieței că uni sunt chiar copii, că fumează de la o așa vârstă, pe mine mă chinuie treaba asta poate chiar mai mult decât îi chinuie pe ei, si poate n-ar trebui ca doar fiecare fumează sau ce face, face pe "barba" lui sau al ei, nu ?
   Dar, serios, eu văd femeile ca și cum au un cirp mai firav, mai sensibil, o piele mai catifelată, și dacă mai sunt și de o frumusețe rară și să le vezi cu mizeria de țigară în gură, când altele trag din greu să fie mai sănătoase și investesc în traba asta, hmm..

   Eu consider că o femeie care se respectă și are grijă de ea, nici măcar nu ar mai avea nevoie de atâtea "artificii" pentru a arăta bine..
   Voi femeile arătați bine și sunteți frumoase prin definiție, nu farduri, vopsele și alte fațade zugravite care nu fac altceva decât să strice frumusețea voastră naturală..
   Este strict părerea mea, dar apreciez foarte mult femeile care se poartă natural, le înțeleg mai bine și nu am nevoie să descifrez ce se află după "peretele" văruit, și apropo, de ce nu ne-am epila, ruja, vopsi, pudra, că doar cred că noi am avea mai multă nevoie, ce zici ?
   Nu, nu caracterizez femeile după cum se îmbracă, cum se aranjează, cum se poartă și așa mai deoparte, dar fiecare este liber și liberă să facă cum dorește..

   Zile Senine îți doresc si ție !!

   Ștergere
  2. Stiu ca nu caracterizezi femeile dupa cum arata! :) Dar "suna" a... discriminare si argumentul tinde a nu fi ascultat - cand "te iei" de machiajul femeilor iti cam sar in cap si fumatoarele si nefumatoarele. :)
   Numai de bine!

   Ștergere
  3. Da, Diana, deșii am specificat că fumatoarele cum că degeaba stau tot timpul in fața oglinzii că fumatul a stricat totul..
   In fine..
   Oricum eu am făcut acum și acolo stergerea textului unde am scris de machiaj, și am șters și fragmentul ăla care mi sa părut cam dur cu dinamita, așa mi-am imaginat eu, ce să fac, aia mi-o trecut prin minte..:)))

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare