Decalog Antifumat cap. 3

Fumatul Provoacă Dependenţă                               !!!Sursa:google foto

Ești sigur(ă) că tu nu ești dependent(ă) de fumat ??
Vă spun eu sigur că sunteți dependenți de fumat !!!

Tăticu avea un obicei tare prost, stingea chiștoacele, ori  fuma țigările numai de jumătate (atunci când avea mai multe) și le arunca sub aragaz, frigider, chiuvetă etc, etc, apoi când avea criză de "cașcaval", sau cumva i se terminau și nu mai avea țigări deloc sau era închis la magazin, atunci băga un cârlig sau coada de mătură și le scotea afară și începea să fumeze chistoacele rămase, iar când îl vedeam mă certam cu el și îi ziceam ca mai bine merg eu la un nonstop undeva să îi cumpăr altele, sau mai bine sparg eu pușculiţa mea și îi dau din mărunțișul meu 
decât să mai fumeze mizeriile alea pline de praf și mucegai.
La fel faceți și voi, sau voi aveți alte strategii ??

Uni spun că nu sunt dependenți, că fumează pentru trecerea timpului, că așa au ei chef, că sunt nervoși, că plictisiți, că pe-aici și pe dincolo, de fapt in spatele tuturor acestora stă dependența, oricum ai lua-o !
Atunci și noi dacă ne plictisim ar trebui să fumăm, nu, sau dacă suntem nervoși să fumăm de fiecare dată, de parcă relaxarea vine din fumat ?

Parerea mea este că, dacă fumatul nu ar crea dependență, păi  nici măcar nu ar mai fi existat și nu ar mai fi  ajuns până în zilele noastre obiceiul de a fuma, pur și simplu ar fi fost istorie, un curent al celor din nu știu ce epocă care se distrau trăgând fumuri dintr-o pipă..
Ar fi fost doar un curent ca ori care altul și la un momedat s-ar fi stins, dar fiindcă fumatul chiar crează dependență el va continua să robească oameni dornici sau curioși despre această preocupare..

(Aici am vrut sa leg povestea mea despre fumat dar am renunțat, însă voi face un articol special despre povestea mea tristă din spatele fumatului și voi vorbi pe larg despre ce a fost pentru mine fumatul și cum m-am lăsat definitiv de el)..


Hai spune sincer de câte ori ai spus că vrei să te lași de țigări și nu te-ai lăsat, sti de ce ???
Pentru că dorința arzătoare pentru fumat, depășește detașat dorința inimii tale care îți șoptește foarte vag, "trebuie, trebuie să mă las".
Asta se numește dependență !

Nu-mi spune mie că fumezi că este cool, că este la modă, că-i atat de nice să arunci fumuri în aer, că  EU NU TE CREEED !!!
Atunci treaba asta ar trebui so spună și Nea Gligor, vecinul meu de 80 de ani când merge pe deal cu vaca la păscut, seriooos, îi arată lu joiană cât de șmecher se joacă el cu fumurile ???
Asta înseamnă să fi dependent !
Nici măcar nu mai este la modă, chiar, o poți lua și așa !Sursa foto: pinterest


Din momentul în care ai spus că, "bă nu este bine ce fac, că trebuie sa ma las", sau poate ți-ai spus-o în mintea ta că "trebuie să mă las naibi intr-o zi de fumat",  iar tu ai continuat să tot fumezi și au mai trecut multe ezitări peste capul tău..
Asta înseamnă să fi dependent de fumat..!

Nu-i așa, există multe forme de dependența de toate culorile, și în definitiv toți suntem dependenți de ceva, dar de ce să nu îți înlocuiește această patimă cu altceva drăguț, ieftin și sănătos..?!

Am un coleg care fumează foarte mult.. Eu i-am numărat țigările de acasă de când a plecat la servici și până sa întors din nou acasă, ghici ??  O medie de 15 țigări, aproape un pachet în 8 ore WHAAAT, ???

 La pauza de masă (11:30) suda două pipe una de alta ca săi ţină până la 13:00..
Tot el a spus cu gura lui, nu i-am zis noi, că dacă îi naște soția din acel moment se lasă de fumat !
Atât părea de hotărât încât eu chiar l-am crezut, iar de zicea să dau un pariu mi-ar fi fost frică să nu pierd pariul că l-am văzut atât de hotărât, ce credeți că sa lăsat, nu, nu sa lăsat..:(
Chiar in ziua nasterii a fumat, iar acum fiul lui joacă fotbal iar taicăsu se mai joacă încă cu fumurile, când ar fi putut să-i fie exemplu la băiatul lui, el îi dă fumuri în nas..
Asta este dependență, robie, sclavie a propriului tău viciu..


Sursa foto:pinterest

I-am auzit pe uni că vor să se lase de la anul nou, dar anul nou a trecut și au venit și trecut mulți ani și nu sau lăsat..
Au fost uni care au zis că se lasă de la Paști, dar paștele Domnului au trecut și probabil că vor mai trece încă 40 de zile și vor zice că se lasă de paștele cailor, Bine-ar fi, Doamne Ajută, și de Paștele Cailor să vă lăsați, dar să vă lăsați Odată !!!
Nu poți pentru că nu poți, nu poți pentru că aici este vorba de o dependență și una chiar mare ! :(

Nu putem vorbi despre dependență fără să vorbim puțin și despre sevraj, apropo, dacă fumatul nu ar fi produs dependență, atunci nu ar fi declanșat sevrajul, nu ?
Este logic, nu-i matematică..!

                Sursa:google foto

Tinerilor !!!
 Îmi doresc din Tot Sufletul să o rupeţi cu țigările, cu cât mai de veme cu atât mai ușor va fi pentru voi, iar sevrajul va fi unul minor..!!!

Ieșiți din acest viciu cât mai degrabă, iar dacă cineva nefumator a intrat și citit randurile astea, mă Rog să-ți fie de folos și să nu te apuci vreodată de mizeria fumatului..!!!

Sevrajul constă în cateva lucruri..
Te va durea puțin capul, (pe uni puțin mai mult), uni vor deveni irascibili, nervoși, agitați, toate astea vreo trei zile, și ce dacă, sunt 3 zile nu mai mult, în care poți biruii sau să fi înfrânt, alegerea-ți aparține !
 Dacă ai fi prietenul meu bun, eu te-aș lăsa in alea trei zile să-mi dai o mamă de bătaie, dar să aud că te-ai lăsat, ar fi cea mai mare bucurie :)


               Sursa:google foto

Nu vă spune unu care nu a fumat deloc, aici vă spune unul care sa lăsat definitiv și dintr-o dată, n-a fost ușor, dar sa meritat, este greu dar se poate, mai bine 3 zile de frisoane, decât o viață întreagă de chinuri, bani arși și sănătate pusă la zid !!!


Un lucru important care vi-l spun din experiență pentru ca abstinenţa să-şi facă efectul, este, stați departe de anturaj !!!
Fumatul începe cu anturaj, și în preajma lui..
Sa nu-mi spună cineva că el sa apucat de unu singur sau singură de fumat, că așa ți sa nazarit ție să te apuci, că nu vă cred !
Cineva cumva te-a amagit și ai inceput să fumezi, sau în preajma unor colegi, la un pahar de ceva, la un entuziasm puternic, la o vorbă între amici, cumva prin cineva te-ai trezit cu ţeava-n mână și cu ea ai rămas..:((

Ține minte un lucru, dacă ai prieteni fumători,  stai departe de ei !!!
Dacă ți foarte mult la ei, atunci și ei trebuie să țină la tine, altfel nu merge !
Dacă vine la tine și fumează anume sa te provoace, sa te ademenească, apoi îți mai dă câte un fum si în figură, poate îți întinde și o țigară aprinsă, atunci acela NU este un prieten cu tine, doar tu ești cu el..
Dacă are respect pentru tine, se abține in prezența ta să fumeze, ba te mai și invidiază și te felicită ca te-ai lăsat, atunci, da, este un prieten adevărat și merită să fiți amici, poate chiar îl vei ajuta si vei oferii un feedback necesar pentru renunțarea lui la fumat. Merită și este de dorit o astfel de prietenie !

Dacă tu crezi că pentru tine doar puțin fum care trece pe lângă tine te poate ispitii să fumezi, atunci evită zonele aglomerate cu oameni, sigur vor fi nestăpâniţi care vor fuma în public, ceea ce face ca să ajunga fumuri și pe la tine..

Cum te poți lăsa ???

Sunt câteva posibilități, fie procedezi ca mine și te lași spontan, renunțare definitivă și irevocabilă.. 
Asta a fost varianta mea și a dat rezultat, însă pentru asta trebuie să fi TU ÎNSUȚI, trebuie să fi PUTERNIC în hotărâre, să nu asculți voci, influențe negative și mergi chiar  până la eliminarea din viața ta a prietenilor falși care n-au respect pentru hotărârea ta !

Se poate și o renunțare treptată cu reducerea numărului de țigări pe zi până la zero, de ce nu ?

Există și pe cale medicală cu internare la un sanatoriu pentru dezintoxicare. Care este problema, dacă vrei așa atunci BAFTĂ, ai ocazia să te și odihnești puțin, nu :) ?

Nu încercați să păcăliți fumatul trecând la alternative, in sensul ca să fumați țigări electronice sau alte măgării, trabucuri, foiţe de tabac etc, că nu ați rezolvat nimic. E ca și cum ai mătura in bucătărie și arunci gunoiul în cameră sau pe hol, nimic deosebit, nimic special..

Nu veni cu chestii gen: mă las de atunci sau din data aia, că nu merge !
De ce să nu zici: mă las chiar AZI, ACUM și AICI ! Nu-l pune pe mâine în acest fapt, este posibil să nu mai vină niciodată !

Când vrei să renunți pentru ceva anume, sau o dată specială, sau cu dedicație, atunci îți spun că nu merge ! Nu merge pentru că n-ai înțeles de ce trebuie să renunți la fumat..

Când vei pricepe deplin necesitatea de a te lăsa de fumuri, atunci te vei lăsa, însă, dependența îi împinge pe uni până pe patul de suferință și chiar nici așa nu vor să renunțe  - cunosc o droaie de cazuri :((

Când tu tot timpul vei argumenta și îți vei găsi o scuză pro fumat, atunci, ÎMI PARE RĂU DE TINE !!!

În incheierea acestui capitol al dependenței de tutun, eu (Stef sau Ștefan, cum vrei să-mi zici) cel care îți scrie aceste rânduri, îți transmit (împreună cu toți voluntarii de-aici) un sigur gând, 
GOLEȘTE-ȚI MINTEA !!!

Doar cu o minte și un cuget curat vei putea face DIFERENȚA !!!


               Sursa:foto google


Comentarii

 1. OMG! Cât de trist este să fumezi ... chiștoace! Sunt mai nocive decât o țigară "curată"!
  Acum au apărut nenorocitele acelea de "țigări electronice"! Ma ferit Sfântul de ele! Se moare mai în chinuri decât dacă ai fi fumat tradiționala țigară ....
  Aici în Olanda vor să le dea interdicție definitivă!
  Să ai o seară plăcută!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da Ella, așa este, și din păcate nu sunt puțini cei care trag până își prăjesc pielea de la degete sau își ard buza, pentru că fumează lacomi, inclusiv din filtrul ăla stupid unde se inmagazineaza tot mizeria și gudronul..
   Cât despre țigările electronice nu mi-a plăcut niciodată ideea, și este normal să fie periculoase din moment ce scot un fum din ăla alb de parcă sunt niște duhuri în jurul lor .
   Și eu sper să le interzică să nu mai fie fabricate deloc, și nici cele clasice..

   Îți Mulțumesc, o seară plăcută și ție !!!

   Ștergere
 2. Sunt fumatoare, sunt dependenta de nicotina sau, poate, cum zicea fostul medic de familie: sunt dependenta sa tin tigara intre degete. Nu trag fumul in plamani - cand, din greseala, se intampla, ametesc rau de tot. Ca veni vorba: urc un deal fara sa gafai, spre deosebire de nefumatorii de varsta mea care par ca-si dau sufletul. :) E adevarat, stiu un exercitiu de curatare a plamanilor (nu scriu despre el pentru ca ar trebui invatat cu cineva care stie - daca se face gresit in cel mai bun caz nu are efect, dar poate dauna rau de tot in caz de greseli).
  Peste vreo 50 de ani poate ca voi scrie cum am ajuns sa fumez. Scriu asta pentru ca un medic endocrinolog mi-a zis candva ca s-ar putea sa nu vreau sa las tigara, nu ca nu as putea, motivul pentru care nu vreau sa o las fiind strans legat de motivul care m-a adus in randul fumatorilor.

  Nu toti cei care aprind tigara sunt dependenti; cei care aprind azi una si peste o luna pe a doua nu pot fi numiti nici macar fumatori - desi, cum am mai scris, sunt calculati in statistici ca fumatori.

  In cei aproape 30 de ani de cand fumez mi-am zis deseori ca m-am saturat de tigari, ca nu mai vreau sa fumez, dar nu mi-am propus ceva de genul: “de maine”, “de Craciun” etc. ma las. M-am “lasat” de trei ori (mi s-a nazarit in cate o zi) si de fiecare data m-a tinut 3 zile - pentru ca nu-mi place sa ma chinui (sunt prea comoda pentru asta). :)

  Voi trecela comentariul doi pentru ca acesta devine prea lung. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. A fuma chistoace e un obicei daunator rau de tot. A fuma tigara electronica mai treaca-mearga, daca lichidul nu e cu fel si fel de arome. In plus, cei care trag din tigara electronica nu citesc instructiunile: nu se trage din ea ca din tigara, se pufaie!! Cei care trag din ea ca din tigara vor avea de tras!
  Cu pipa e altfel decat cu trabucul sau celelalte. De fapt, si cu trabucul e altfel decat cu tigarile “normale”. Tigarile cu fel si fel de arome sunt mai daunatoare decat cele “clasice” (am citit pe undeva), dar sunt “la moda”.

  Cand vine vorba despre sevraj, in unele cazuri, poate fi cu problme si e chiar indicat ca dezintoxicarea sa se faca sub controlul unui medic. Chiar si cei care aleg sa se interneze si rezista 2-3 saptamani fara tigari (fiind departe de orice tentatie si de orice situatie in care isi aprindeau tigara candva) nu au de dus o “lupta” mai putin usoara cand ajung, din nou, “in lume”. Desigur, nu e regula, pentru ca unii scapa mai usor de dependenta, altii mai greu.
  Ca un fel de incheiere: nu caut motive pentru a fuma, ci cred ca-mi place, indiferent de ceea ce-mi spun uneori sau de ceea ce-mi spun altii. Altfel spus: trebuie sa ma hotarasc sa renunt la o placere. :)

  Seara frumoasa iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Încerc să-ţi răspund la ambele într-un singur mesaj !
   În primul rând, deșii ești fumătoare dar mă bucur că intri cu câte un comentariu, chit că lumea fumătorilor nu prea acceptă astfel de provocări..
   Mai bine le-ai povesti despre ori ce altceva dar nu despre subiectul ăsta..
   Ziceai că nu tragi în plămâni, acuma treaba asta pe de-oparte îți protejează plămânii și arterele de gudrone dar produce alte daune intregului ORL, așa că cel mai bine ar fi să scapi definitiv de țigări :)
   Faptul că urci un deal fără să gâfâi asta mă face să cred că nu-ţi vine energie din țigară, și mereu le spun celor care i,au ca exemplu fumătorii ce au trecut de o anumită vârstă fără să dezvolte anumite boli, iar replica mea este că da, a trăit 80 de ani și a fumat o viață-n treagă, păi putea trăi mult mai mult, de ce nu, și chiar cunosc niște oameni în vârstă egali ca număr de ani iar cel care a fumat de-o viață arată foarte "șifonat" iar celălalt se poartă bine merci + că arată bine de tot "estetic", dar despre asta voi vorbi pe larg într-un alt capitol al decalogului..
   Interesant, nu am auzit de chestia aia cu curățarea plamanilor, nu am auzit până acum de această metoda, însă dacă poate da efecte secundare grave în caz de eșec, atunci cel mai bine este din nou, să se lase fumătorii de fumat, simplu !!!
   Eu sper ca peste 50 de ani să de-a Domnul deja să ai muți mulți ani fără fumuri și chiar așa ca mine și alții, să poți învăța și să fi exemplu pozitiv pentru cei ce fumează sau vor să se apuce de fumat, și să ajungi la nivelul in care persoana ta să știe să facă diferența..
   Nu cred că merită nimeni și nimic să-ţi păstrezi această "pasiune", deșii dacă mi-aduc aminte modul și timpul cum a fost când eu m-am apucat de fumat, parcă îmi vine să zâmbesc, parcă îmi stârnește anumite amintiri, dar, nu, NU, voi admite și NU voi accepta asta, că până la urma urmei este corpul meu unic și propriu care are de suferit si de pierdut, nu alții, asta este parerea mea, așa gândesc eu..
   Poate ca-ți dau dreptate, poate există nr limitat de persoane care fumează doar la anumite evenimente, de paști de crăciun și de ziua lor, iar dacă veste așa atunci nu se numesc fumători, doar se dau și ei mari puțin că știu să fumeze sau mă rog, ce si-or imagina când o fac, deșii cei mai mulți fumători au pornit această aventură de la un singur fum așa că never fumuri din partea mea..:)
   Chiar nu știu pentru ce mai strici banii pe țigări dacă ai ajuns în punctul în care te,ai plictisit de ele ??
   Faptul că ai zis că te-ai lăsat doar trei zile și după ai început din nou, asta nu a fost decât un fel de post, dar nu te-ai lăsat, au fost doar tendințe, doar niște scurte încercări, pentru mine a te lăsa înseamnă STOP, pentru cel puțin o lună, și nici aia nu înseamnă renunțare, pentru mine renunțarea definitivă este când ai rupt-o cu totul cu ele, așa am făcut eu, asta a fost pentru mine..

   La partea a doua a mesajului, asta este foarte clar că chistoacele și chiar filtrul dacă se fumează, atunci se pot îmbolnăvi foarte urât, dar se pare că uni fac economie în viață la ce nu trebui, apoi când conștientizează cât de rău s,au contaminat, poate fi prea târziu..:(

   Pentru mine este foarte clar și limpede, orice instrument de produs fumuri și noxe, iar oamenii stau in preajma lor sau intr-un fel sau altul pufaie acele fumuri, din puncul meu de vedere, nu este sănătos.. Au fost cazuri de polițiști de la rutieră care sau îmbolnăvit datorită noxelor de la mașini, probabil că au fost care au tras și "noxe" din țigări și sau acumulat toate..

   Ștergere
  2. N-am reușit doar cu un mesaj, n-am știu că există o limită de scriere :)

   Pentru mine este foarte clar și limpede, orice instrument de produs fumuri și noxe, iar oamenii stau in preajma lor sau intr-un fel sau altul pufaie acele fumuri, din puncul meu de vedere, nu este sănătos.. Au fost cazuri de polițiști de la rutieră care sau îmbolnăvit datorită noxelor de la mașini, probabil că au fost care au tras și "noxe" din țigări și sau acumulat toate..

   Sevrajul, bienteles că nu este la fel pentru toți, ai perfectă dreptate, că nu poți să pui pe unu ca mine care am fumat pe apucate în copilărie vreo 3/4 ani cu unu ca tine cu peste 20/40 de ani, deja la atâția ani de fumuri este periculos să o rupi dintr-o dată, dar se poate și așa, zic pentru că am întâlnit tot felul de oameni, uni ca mine care au zis că doar așa se poate, și așa au făcut, evident că la un fumator care a fumat mult timp sevrajul eate mai agresiv și de mai lungă durată, dar trece, nu este veșnic, și merită să faci efortul ăsta !!!

   Eu asta zic, și asta îndemn pe toți fumătorii, și pentru asta am hotărât să fac acestă serie, ca să văd oameni liberi de această mizerie numită fumat..
   Un om scapat de aceasta patimă nu doar că sa eliberat pe el, dar nu mai crează disconfort nici celorlalți prin fumat pasiv, și nici mediului înconjurător,
   Părerea Mea :)

   Îți Mulțumesc Diana că ai intervenit cu aceste păreri și discuții legate de fumat așa cum le vezi tu..
   Numai Bine îți Doresc, și
   Fără Fumuri !!!

   Ștergere
  3. Sunt oameni care au fumat zeci de ani si s-au lasat brusc, fara a avea probleme deosebite; cunosc patru astfel de persoane si toate afirma ca trebuie sa te lasi brusc - e ok sa reduci numarul de tigarete fumate, dar telul final sa fie abandonarea obiceiului.

   Exercitiul de curatare a plamanilor ar putea dauna numai si numai in cazul in care ce-l care-l executa il executa gresit (si il poate executa gresit destul de rar, avand in vedere ca nu e extrem de complicat, dar se intampla... nedorite celor care invata dupa "ce scrie pe net" si nu reusesc sa inteleaga la ce se refera si cum, exact, se procedeaza).

   Nici eu nu stiu de ce mai ard banii! :)) Din reflex, cred. Oricum, sumele cheltuite pe tigari le-as da pe dulciuri, probabil - pentru ca n-as avea rabdare sa adun in pusculita. :)

   Cu placere!
   Numai bine iti doresc si eu tie!

   Ștergere
  4. Așa e, și eu sunt de acord cu varianta de a te lăsa dintr-o dată, dar no, pentru asta este nevoie de un psihic puternic și să fi pregătit să înfrunti sevrajul până la capăt..
   Și eu cunosc prieteni care s-au lăsat brusc, au trecut cu brio peste sevraj, însă la un eveniment mai important, nuntă, chef, un revelion, o ieșire la terasă, o întâlnire, ceva de genu, și au lăsat pușca jos și au căzut din nou în mreaja fumatului..
   Ar fi păcat să treci prin chinul sevrajului si apoi să te lași influențat de cineva sau ceva anume și să pici din nou, mare păcat ar fi zic eu..
   Interesant cu această metodă de curățat plămânii, dar mai bine să nu fie nevoie..
   Da am auzit și eu de fumatori care sau lăsat apoi sau îngrășat, datorită faptului că a crescut apetitul pentru mâncat și dulciuri, dar cred că cu puțin efort se trece și peste așa ca să ajungi la in echilibru, zic și eu..
   Lasă Diana că banii sunt buni pentru orice altceva, mai puțin pentru a fi arși, nu ?

   Îți Doresc din Tot Sufletul să poți biruii acest obicei. !!!

   Ștergere
 4. Eu vreau doar sa ies afara si sa respir aer curat. Nu sa fac slalom peste tot si sa nu stiu de unde vin fumuri.
  Si nu am de ce sa compar chestiile astea cu alti poluanti, ca macar masinile au o utilitate (mai putin alea lasate cu motorul pornit in timp ce stationeaza ca sa le mearga aerul conditionat sau muzica sau mai stiu eu ce).
  Cat despre dependeti... sa se faca localuri speciale (cum sunt mii de gherete se pot face si constructii gen vagon, cochete, cu geamuri mate in afara, cu scaune, cu filtre tot confortu' sa se bucure fumatorii de placerea lor - cei care stau si flutura tigarea aprinsa pe strada nici macar nu sunt autentici ci dependenti la greu de nici nu mai judeca... )
  Mie imi fac viata grea... la propriu aceste porcarii chimizate. M-am saturat sa sufar mereu si sa imi fie calcate drepturile in picioare. Am pierdut suficient de mult oameni dragi din cauza lor, i-am vazut pe altii suferind. De ce sa ne facem ca ploua cand e soare. Sunt nocive, costisitoare, poluante, otravitoare etc.

  Bun, daca e vorba de un fumator responsabil, cu bun simt .. alta treaba. Ii doresc sa fie sanatos (sa se lase daca vrea) si sa ii respecte in continuare pe ceilalti.

  Dar da, dependenta este. Asa ziceau si cei dragi ca nu sunt dependeti. RIGHT... sigur ca da, cum sa nu.
  Bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Offf Rux Dragă, pentru mine personal fumatul în public este o pacoste zilnică :(((
   Băi frate, eu trebuie să fac pași de lângă ei atât de indiferenți și nesimțiți sunt..:((
   Acum o oră doar o porțiune de drum de circa 200 de metri in care am trecut pe lângă vreo 5 care fumau din mers, apoi când am ajuns în stație pur și simplu nu mai știam pe unde naiba să mă ascund de fumurile lor, erau două "vaci" masculine (scuze expresia) , măcar dacă ar fi stat unu lângă altul să știu si eu incotro să mă îndrept să respir aer curat, dar NU, zici că intenționat se plasează în așa mod încât să nu ai unde te duce..

   Ăsta este încă un motiv pentru care am început această serie, măcar chiar dacă nu rezolvăm mare brânză, măcar ne spunem offf-urile și ne mai descărcăm..
   Exact cum ai zis și tu, și eu sunt convins că dacă ar fi civilizați și discreți cu fumatul nici nu aș avea nici o treabă, dar porcaria asta a fumatului în public mă termină :((

   Și eu în familie am avut și am oameni dragi care au "plătit" tribut pentru "pasiunea" lor și încă mai am, ba chiar și prieteni care a trebuit să mă retrag din cercul unei astfel de prietenii afumate, înțeleg, suntem sau vrei să fim prieteni, dar măcar atât respect să ai să nu fumezi lângă mine, altfel nu merge, pentru că eu nu accept ca de fiecare dată când stam de vorbă să primesc fumuri în nas, iar hainele sa-mi miroase de parcă am ieșit din afumatoarea de la abator, macar ăla miroase frumos, a lemn natural nu gudroane chimice, vorba ta..dar despre asta vom vorbii pe larg la un alt capitol destinat fumatului pasiv..
   Din păcate fumători responsabili sunt foarte puțini, eu nu văd fumatori care să-şi aprindă țigareta la 20 de metri de grupul de oameni, poate sunt care nu fumează deloc în public, și mă face să cred că dacă sunt așa de nesimțiți încât nui doare ceva încât să se abțină să nu deranjeze pe alții, la fel de nesimțiți pot fi și cu alte lucruri pe care le aruncă pe jos, si cu însăși viața lor..

   Îți Mulțumesc Mult pentru comentariu și punctul tău de vedere !!!   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare